sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Pisco Sour

Pisco Sour on perinteinen juoma Perussa ja se on kotoisin Limasta. Pisco Sour on jopa julistettu Perun kansallisjuomaksi. Juomaan käytetään perulaisista viinirypäleistä tehtyä kirkasta piscoa. Piscoa valmistetaan muun muassa viinitarhoilla Icassa. Drinkin keksi amerikkalainen baarimikko Victor Vaughn Morris 1900-luvun alkupuolella.


Resepti:
3 ounces     pisco puro
1 ounce       fresh lime juice
1 ounce       plain syrup
1 ounce       egg white
3 drops       angostura bitter

Erottele munanvalkuaiset. Sekoita munanvalkuaisia blenderissä noin kuusi sekuntia. Kaada pisco, limemehu, plain syrup ja munanvalkuaiset shakeriin. Lisää jäitä ja shake. :D Perinteinen ja oikea lasi juomalle on old fashion eli lasi viereisessä kuvassa. Ota lasi ja kaada juoma shakeristä siivilän läpi lasiin. Puolessa välissä lasia heiluta shakeriä, jotta vaahto tulee ulos ja jatka kaatamista kunnes lasi on täynnä. Lopuksi tipauta kolme tippaa angostura bitteriä juoman päälle ja juomasi on valmis!

Hahah, ei aloittelijoille :D
Minne tahansa ravintolaan, baariin tai kahvilaan Limassa tai yleisesti Perussa menetkään, listalta löytyy aina Pisco Sour. Tosin niiden valmistus ja sen vuoksi maku ovat eri paikoissa erilaisia. Välillä tulee vastaan hyviä, mutta toisinaan myös huonoja. Juomasta on tehty myös eri variaatioita, esimerkiksi maracuya ja apple sour, mutta ehdottomasti Pisco Sour on se ainoa ja oikea!

2 kommenttia:

  1. Mmmm...näyttää herkulliselta! Mutta mistäs saadaan sitä Piscoa täällä Suomessa? Et voi edes tuoda tullessas.. Pitää miettiä joku vaihtoehto.
    t: Mitera

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulis nyt että jostain sitä Suomessakin saa... Toivotaan! :D

      Poista